Detta lär du inte få läsa om på så många ställen. iMusiken vill gärna uppmärksamma även det som händer i landsorten och det här inlägget om Skinnskattebergs Kammarmusikförening hör till det. En text om frivillighetens idoga krafter som arbetar för att även mindre samhällen ska få ett spännande musikutbud.

Ung & Lovande började här

Kammarmusikföreningen arrangerar sex till tio konserter varje år och har funnits sedan 1973. Man har bland annat startat evenemanget Ung & Lovande, där unga artister tävlar om att få en utmärkelse och en nationell turné.

Det blev så lyckat att tävlingen Ung & Lovande i Kammarmusikförbundets regi numera hålls i Västerås konserthus vartannat år med stor uppslutning av tävlande och publik. 2023 års tävling blir i maj. Om de senast nominerade till finalen kan du läsa här ›

Kulturhuset Korpen invigdes 2006 och är ritat av arkitekten Mats Dahlgren. Här finns kulturskola samt en större lokal för föreställningar och filmvisningar.
Firandet startar i februari

Lördagen den 11 februari inleder Skinnskattebergs Kammarmusikförening sitt jubileumsår 2023 med konsert av Matti Andersson, accordeon, Anders Hagberg, flöjter, och Per Jonsson, bas, i Kulturhuset Korpen.

Ytterligare två konserter under våren är klara:

Lördagen den 11 mars gästar sopranen Elin Rombo och pianisten Peter Friis Johansson med konsert i Kulturhuset Korpen i Skinnskatteberg.

Lördagen den 25 mars blir det familjekonsert med musikgruppen Varieté Velociped som består av Erik Petersen, Bengt Johansson och Svante Drake. Om dem har DN bl a skrivit ”lekfullhetens seger över den döda materien”.

– Vi planerar fler konserter under våren och har för avsikt att fira med en jubileumskonsert under tidig höst 2023, meddelar föreningens styrelse.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.