Den nya orkesterchefen för Malmö Symfoniorkester blir Adam Stadnicki (f. 1986). Han har flera års erfarenhet som professionell musiker, producent och senast som biträdande orkesterchef för Det Kongelige Kapel i Köpenhamn (världens äldsta orkester), där han bland annat har anställt orkesterns första kvinnliga chefsdirigent, Marie Jaquot.

Adam Stadnicki började sitt musikerliv som cellist, utbildad i Köpenhamn, Paris och New York, och har spelat i flera symfoniorkestrar i Danmark och Sverige, bland annat i Athelas Sinfonietta Copenhagen och i Malmö Opera Orkester, där han var orkestermedlem i 2013–14. Han ägnade samtidigt tid åt kammarmusiken och var med att bilda Copenhagen Piano Quartet

Under de senaste åren har Adam Stadnicki valt att fokusera på arbetet bakom kulisserna, som producent för Danmarks Radios Symfoniorkester och Copenhagen Opera Festival

Adam Stadnicki ser fram emot att komma tillbaka till den symfoniska musiken:

– Det är en stor ära för mig att återvända till symfonisk musik med en topporkester som Malmö SymfoniOrkester. Ingen annan orkester i Öresundsregionen är så privilegierad att ha en akustiskt sublim sal som Malmö Live Konserthus.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.