Fler i Västerbotten ska få tillgång till levande, klassisk musik. Det är Sara kulturhus i Skellefteå, en av världens högsta byggnader byggd i trä (med råvaror från närområdet), invigd i september 2021, som startar ett samarbete med Norrlandsoperans Symfoniorkester i Umeå.

Samtidigt lanseras ett flexibelt och prisvärt abonnemang som ska få fler västerbottningar att njuta av klassisk musik under 2023. Abonnemanget är inte personligt, så konsertbesöken kan delas inom familjen eller med någon vän.

– Vi är glada och tacksamma för samarbetet med Norrlandsoperan som vi hoppas ska göra den klassiska musiken mer tillgänglig för fler länsbor. Nu har alla som vill prova på att se och lyssna på en klassisk konsert en otroligt bra möjlighet, säger Anna Jirstrand Sandlund, vd på Sara kulturhus.

– På sikt hoppas vi att även kunna erbjuda abonnemang för en publik som vill se dans och lyssna på andra musikformer.

Det börjar med Juloratoriet

Konsertpremiären för nya satsningen i Skellefteå blir den 16 december då Juloratoriet, del 1–3, av J S Bach skruvar upp julstämningen med Norrlandsoperans Symfoniorkester, operakören och solisterna Elsa Ridderstedt, Amie Foon, Olof Lilja och Staffan Liljas. Allt under ledning av dirigenten Stefan Parkman.

Mer under våren

Under våren 2023 fortsätter konsertserien med verk av herrar som Robert Schumann, Richard Wagner, Jean Sibelius, och damer som Karin Rehnqvist och Kaija Saariaho. Alltid med Norrlandsoperans musiker och en rad olika solister och dirigenter.

Bilden: David Wandeby, foto


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.