En ung, svensk baryton, Arvid Fagerfjäll – utbildad i Sverige, Tyskland och Italien – verkar bli fast i de tyska konsert- och operahusen. Däeremellan hinner han med en och annan lied-tävling. Som nu senast i början av september då han tillsammans med sin pianist Hikaru Kanki deltog i 2022 Wigmore Hall/Bollinger International Song Competition i London.

I finalen placerade sig duon Fagerfjäll/Kanki på andra plats efter vinnande Laurence Kilsby (tenor)/Ella O’Neill (piano).

Hikaru Kanki belönades dessutom med tävlingens pianistpris.

Tidigare år har Fagerfjäll/Kanki tagit hem ett andrapris även i Richard Wagner Foundation Competition i Leipzig. 2021 vann Fagerfjäll/Kanki första pris i International Vocal Competition LiedDuo i Hertogenbosch, Nederländerna.

Hör en härlig röst!

I finalen den 7 september i Wigmore Hall framförde Arvid Fagerfjäll och Hikaru Kanki It was a lover and his lass ur Let us garlands bring av Gerald Finzi, Ganymed ur Goethe Lieder av Hugo Wolf, Schöne Wiege meine Leiden ur Leiderkreis av och Mein Wagen rollet langsam av Robert Schumann samt Ach Gott, wie graust mir vor dem Tod ur 6 Monologues from Jedermann av Frank Martin.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.