En nyskriven akrobatikopera – Falling – som är en blandning av opera, klassisk musik och ljudkonst kommer att få sin premiär. Musiken är av Stefan Klaverdal och och librettot av Lisa Hansson. Framförs för första gången i Årsta Folkets hus, Stockholm, den 10 september.

Arbetet med operan har pågått under fyra år (även under pandemiåren 2020 och 2021) och är nu redo att möta sin publik. 

Mötet mellan akrobaterna Henrik och Louise från Acrobalance (som oftast jobbar med Cirkus Cirkör, nu senast Pippi på Cirkus) och de klassiska musikerna och sångarna står i fokus. Operan beskrivs som en crossover mellan cirkusartister, musiker och sångare och har fått regi av Magnus Berg

Faller in, faller ur

På både djupaste allvar och med humor vill föreställningen beskriva hur man faller in i kärleken; med minnen från mötet, första daten, uppbrottet, familjen och detta eviga fallande – hur man faller ur kärleken.

Falling /Falling apart, falling in love är en akrobatikopera för två sopraner, två akrobater, ljudkonst och musiker. Agnes Wästfelt och Lisa Hansson, sång. David Härenstam, gitarr. Irina Serotyuk, dragspel.

Föreställningarna i Årsta Folkets Hus ges den 10, 11, 16, 17 och 24 september.

Bilden överst: Annika Falkuggla, foto


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.