Att ett tonsättarresidens kan vara fruktbart visar Nordiska Kammarorkestern i Sundsvall. 2019–2021 var Andrea Tarrodi Composer in Residence hos orkestern. De två åren resulterade i ett antal tonsättarbeställningar: Fanfare, Choryn och Symphony in Fire, Water, Earth and Air.

När Nordiska Kammarorkestern inleder höstsäsongen den 1 september i Tonhallen finns harpkonserten Choryn med på programmet, med solisten Delphine Constantin-Reznik. Övrigt i öppningskonsertent har hörts åtskilliga gånger tidigare – Accelerationen Walzer av Johann Strauss och Symfoni nr 7 av Ludwig van Beethoven. Dirigent är Patrrik Ringborg.

I samband med konserten släpps även en cd-skiva (Naxos) med Andrea Tarrodis musik, som hämtat titeln från hennes första symfonis satser, d v s Four elements.

Skivan innehåller de tonsättarbeställnigar Nordiska Kammarorkestern gjort och framfört plus Tarrodis stycke Tarot Garden. Dirigenter på inspelningen är Patrik Ringborg och JoAnn Falletta.
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.