Redan 2010 startade Göteborgs Pianofestival. En tävling för unga pianister i åldern 12–15 år, 16–19 år, och mästarklasser för unga pianister i åldern 20–29 år.

Förra året uppgraderade sig pianfestivalen till internationell pianofestival. Den 27–28 augusti 2022 genomförs den andra internationella pianofestivalen. Semifinaler och final äger rum i Göteborgs konserthus, Stenhammarsalen, och är öppna för allmänheten.

I år deltar pianisttävlande från Skandinavien, Israel, Cypern och Japan. För semifinalerna gäller fritt val av program med ett inkluderat obligatoriskt pianoverk av svensk tonsättare (t.ex Dag Wirén, Wilhelm Stenhammar, Elfrida Andrée, Emil Sjögren, Erland von Koch, Ingvar Lidholm).

Internationell jury
Helena Ha-Young Sul, pianofestivalens grundare och konstnärlig ledare

Även tävlingsjuryn har en internationell sammansättning med Helena Ha-Young Sul (initiativtagare och primus motor i Göteborgs Pianofestival), Ecaterina Wehlander (bl a pianopedagog vid Lilla Akademien, Stockholm), Congyu Wang (konsertpianist, Singapore), István I. Székely (professor vid Conservatorio Superior ”Katarina Gurska”, Madrid), Giuliano Adorno (bl a konstnärlig ledare för Orbetello Piano Festival, Italien), Patrick Jovell (tidigare bl a universitetslektor och docent vid Musikhögskolan i Göteborg och Musikhögskolan i Tilburg, Nederländerna).

Mer om Göteborgs PianofestivalLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.