Barns röster och musicerande hyllas i en körkonsert med sånger av dagens svenska konstmusiktonsättare. Konserten, med titeln Vi är blommor, kan sägas vara avslutningen för årets festival Svensk musikvår.

Lördagen den 7 maj presenteras allt detta vid en ganska unik konsert på Folkoperan, Stockholm. Enbart nytt sjungs.

Elever från Adolf Fredriks Musikklasser uruppför tillsammans med Folkoperans orkester och Stockholms Saxofonkvartett ny musik för barn och ungdomar signerad några av dagens mest erfarna svenska tonsättare. Det blir uruppföranden med musik av Karin Rehnqvist, Benjamin Staern, Paula af Malmborg Ward, Georg Riedel, Britta Byström och Marie Samuelsson.

Körklasser från Adolf Fredrik sjunger den nyskrivna musiken under ledning av Lina Sandborgh och Anna Sievers, Adolf Fredriks Flickkör under ledning av Jakob Grubbström.

För de musikaliska arrangemangen svarar Olov Helge och Anders Högstedt.

Satsningen på unga röster

Konserten ingår i Svensk Musikvårs satsning ”Ny musik för unga röster” som inleddes våren 2021 i samarbete med Kungliga Musikaliska Akademien och Föreningen Svenska Tonsättare. Det långsiktiga målet är att säkra återväxten av ny och välskriven musik för kommande generationer barn och ungdomar.

Konserten den 7 maj arrangeras i samarbete med Folkoperan, Adolf Fredriks musikklasser, Kungl. Musikaliska Akademien, Sjungande barn, FST (Föreningen Svenska Tonsättare) och Stockholms Saxofonkvartett.


Bilden: fr v Karin Rehnqvist, Benjamin Staern, Paula af Malmborg Ward.
Undre raden: Georg Riedel, Britta Byström, Marie Samuelsson.
Illustration: Jenny SoepLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.