Kantänka, det finns även en dag för sovandet – World Sleep Day, som infaller idag den 18 mars, två dygn före den svenska vårdagjämningen.

Världssömndagen infaller varje år och vill manifesteras globalt; allt för att uppmärksamma betydelsen av den viktiga och hälsosamma sömnen.

Månadens tonsättare på Spotify är Max Richter, en tysk-brittisk kompositör, som själv kallar sin musik postklassisk. Hans album Sleep från 2015 finns för lyssning för den som behöver assistans med insomnandet.

Förutom Max Richter vid piano och orgel medverkar också sopranen Grace Davidson med läckra vokalinslag, samt musikerna Ben Russell (vokalist, violinist), Yuki Namata (violin), Caleb Burhans (violin), Clarice Jensen (cello) och Brian Snow (cello).

Och det är ingen brådska med att snabbt falla in i Morfei armar. Spellistan innehåller 204 spår och pågår i 8 timmar och 30 minuter.


Ett insomningstips: betalversionen av Spotify rekommenderas, så att du ska slippa väckas av strömningstjänstens reklaminslag; de är nämligen förfärliga.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.