Stjärnsopranen Anna Netrebko ville tydligen ha kvar sina vänskapsband med Vladimir Putin. Därför agerar nu Metropiltan Opera i New York med att ta bort henne från planerade föreställningar i april och maj 2022 – liksom att stryka hennes engagemang i Don Carlo nästa säsong.

Istället väljer operachefen Peter Gelb att engagera sopranen Liudmyla Monastyrska från Ukraina (bilden).

Meddelande från Met

Not complying with the Met’s condition that she repudiate her public support for Vladimir Putin while he wages war on Ukraine, soprano Anna Netrebko has withdrawn from her upcoming Met performances in Puccini’s Turandot this April and May, as well as the run of Verdi’s Don Carlo next season. “It is a great artistic loss for the Met and for opera,” said Met General Manager Peter Gelb. “Anna is one of the greatest singers in Met history, but with Putin killing innocent victims in Ukraine, there was no way forward.”

Netrebko will be replaced in Turandot by soprano Liudmyla Monastyrska.

A replacement for the role of Elisabeth de Valois in the 2022–23 performances of Don Carlo will be announced at a later date.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.