Tydligt groove, gediget samspel och påtagligt passionerat musicerande utmärker den här supergruppen från New York som 2017 slog ihop sina krafter och talanger – Artemis.

Samtliga medlemmar har jazzerfarenhet av egna lysande solokarriärer: Renee Rosnes – pianist och konstnärlig ledare, trumpetaren Ingrid Jensen, klarinettisten Anat Cohen, tenorsaxofonisten Nicole Glover, basisten Noriko Ueda och trummisen Allison Miller

De har just haft sin första och enda konsert i Sverige (25/2, Konserthuset, Stockholm) och fortsätter sin europaturné till Trondheim (27/2, Dokkhuset) och Bodø (1/3, Stormen konserthus) för att avslutas i Helsingfors (3/3, Savoy Teatteri).

Turnén började redan den 18 februari i Madrid, därefter till Frankrike, Milano, och Hamburg innan Artemis tog sig upp i Skandinavien.

Artemis släpper i år sin första gemensamma platta, på Blue Note Records. Skivbolagschefen Don Was hörde en konsert med Artemis 2018:

– Även om var och en i denna supergrupp är en verklig titan inom jazzen, så rör sig dessa otroliga musiker i den sällsynta atmosfär som gör att bandet som helhet blir större än sina redan beundransvärda delar.

Kolla Artemis webbplats
för mer info lite lyssningsexempelLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.