Tydligt groove, gediget samspel och påtagligt passionerat musicerande utmärker den här supergruppen från New York som 2017 slog ihop sina krafter och talanger – Artemis.

Samtliga medlemmar har jazzerfarenhet av egna lysande solokarriärer: Renee Rosnes – pianist och konstnärlig ledare, trumpetaren Ingrid Jensen, klarinettisten Anat Cohen, tenorsaxofonisten Nicole Glover, basisten Noriko Ueda och trummisen Allison Miller

De har just haft sin första och enda konsert i Sverige (25/2, Konserthuset, Stockholm) och fortsätter sin europaturné till Trondheim (27/2, Dokkhuset) och Bodø (1/3, Stormen konserthus) för att avslutas i Helsingfors (3/3, Savoy Teatteri).

Turnén började redan den 18 februari i Madrid, därefter till Frankrike, Milano, och Hamburg innan Artemis tog sig upp i Skandinavien.

Artemis släpper i år sin första gemensamma platta, på Blue Note Records. Skivbolagschefen Don Was hörde en konsert med Artemis 2018:

– Även om var och en i denna supergrupp är en verklig titan inom jazzen, så rör sig dessa otroliga musiker i den sällsynta atmosfär som gör att bandet som helhet blir större än sina redan beundransvärda delar.

Kolla Artemis webbplats
för mer info lite lyssningsexempelLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.