Idag har regeringen beslutat att utse Mika Romanus till ny direktör vid statliga Konstnärsnämnden. Mika som nu är Förbundsdirektör på Fackförbundet Scen & Film, tillträder som Konstnärsnämndens direktör den 15 augusti. Hon har tidigare bland annat varit enhetschef och ställföreträdande generaldirektör för Statens kulturråd.

Mika Romanus förordnande varar i 6 år, till och med den 15 augusti 2028.

– Jag är mycket glad att Mika Romanus tackat ja till att leda myndighetens arbete. Mika har en gedigen erfarenhet och kompetens inom kultursektorn och det ger fortsatt goda förutsättningar för Konstnärsnämnden att bedriva sin viktiga verksamhet, säger kulturminister Jeanette Gustafsdotter

– Mika har stor erfarenhet av arbete för och kunskap om konstnärers villkor och jag är mycket glad att nu få lämna över verksamheten till en så kompetent person som jag har stort förtroende för, säger nuvarande direktören Anna Söderbäck.

Regeringen har också förordnat Anna Söderbäck att vara direktör för Konstnärsnämnden fram till 15 augusti 2022 då Mika Romanus tillträder tjänsten som Konstnärsnämndens direktör och myndighetschef.
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.