Det mest spännande bland konsertscener i Stockholm som hänt sedan Kungl Musikhögskolans nya campus öppnade sommaren 2016 – Musikaliska vid Nybrokajen och ett av Stockholms historiska palats öppnar och blir ett helt kvarter för musik under 2022.

Musikaliska blir därmed Musikaliska Kvarteret i ett samarbete mellan Blåsarsymfonikerna och teamet bakom Reimersholme Hotel (Andil Dahl och Kaspar Druml). Musikaliska Kvarteret kommer att bli en mötesplats med flera scener, restaurang och barer. 

Med denna satsning blir Kungl. Musikaliska Akademiens ursprungliga konserthus och husen intill återigen en spännande plats för all slags musik.

Här har Blåsarsymfonikerna haft sin hemvist sedan 2011 och i kvarteret ligger även Stallet, Sveriges scen för folkmusik och dans och Blinda Tigern, ett musikerkollektiv med några av Sveriges främsta musiker inom pop, jazz och klassiskt. 

Arbetet med att öppna hela Blasieholms-kvarteret för musik har pågått under drygt ett års tid, och intensifierats under hösten 2021. Syftet har bland annat varit att säkra att denna historiska byggnad även i framtiden. Den vill vara en viktig musikalisk mötesplats i Stockholm såväl som resten av landet.

Öppnar under året

Under våren pågår intensiva förberedelser med planering, renovering, ny webbplats etc. Den 3 mars smygöppnar en bar. Kvarteret kommer sedan att öppnas och aktiveras successivt under året.

– Vi har tack vare mötet med Blåsarsymfonikerna och deras visionära förhållningssätt och målmedvetenhet blivit del av en fantastisk idé om ett musikaliskt kvarter mitt i Stockholm. Vi kommer nu att tillsammans med Blåsarsymfonikerna, Stallet och musikerkollektivet Blinda Tigern fylla den anrika fastigheten på Nybrokajen med ett brett utbud av musik och umgänge utöver det vanliga, säger Andil Dahl, verksamhetsutvecklare för Musikaliska Kvarteret i Stockholm AB.

VD för Musikaliska Kvarteret blir Kaspar Druml:

– Det här samarbetet är betydelsefullt för hela Musik-Sverige! Kvarteret kommer att leva upp och utvecklas till en riktigt spännande mötesplats och scen, inte bara för stockholmare. Kvarteret rymmer förutom flera livescener, restaurang och barer även utrymmen för events, klubbar, fester och utställningar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.