Vänskap och fysiskt avstånd mellan två unga tonsättare är bränslet när korta meningar och ord skickas mellan Stockholm och Berlin för att bearbetas och förvandlas till små magiska verk inom ljudkonstgenren.

Det handlar om kompissamarbetet mellan Kajsa Magnusson och Marta Forsberg. Båda tonsättarna rör sig gärna inom det som kallas ljudkonst.

Deras samlade musikaliska ambitioner är nu samlade på albumet Kompisitioner (Lamour Records). Skivan släpps den 25 februari. Med lustfyllda titlar som Anthem for a twenty nine year old girl, Pingviner och Is, Lur, tjur, hur, mur, filur, djur, kur, Farmor Mormor, Esters morse.

Välutbildade tonsättare och musiker

Kajsa Magnarsson är musiker, ljudkonstnär och kompositör. Hon har en kandidatexamen i komposition med inriktning ljudkonst från Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs Universitet. Hon har också studerat komposition på Universität der Künste i Berlin och vid Gotlands Tonsättarskola, Visby.

Marta Forsberg är tonsättare, ljudkonstnär och musiker inom installationskonst och elektronisk musik. Hennes verksamhet spänner från ljuddesign, komposition för ensembler, musik för dans till ljud- och ljusinstallationer samt medverkan i olika konstnärliga forskningsprojekt. Hon har en konstnärlig kandidatexamen i elektroakustisk komposition från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har även studerat komposition vid Fryderyk Chopin University of Music i Warszawa.


Foto: Conny Nimmersjö. Illustration: Studio Lord

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.