Den numer legendariska amerikanska dirigenten (och violinisten) Marin Alsop hälsar:

– Jag vill säga till alla unga kvinnor där ute, som jag säger till alla unga: tro på er själva, följ er passion och ge aldrig upp, för ni kommer att skapa en framtid fylld med möjligheter.

Marin Alsop är bland annat chefsdirigent för Baltimore Symphony Orchestra.

Taki Fellowship är för närvarande ett tvåårigt pris som framför allt innebär intensiv coachning och mentorskap med Marin Alsop och andra professionella inom musikbranschen. TACF-arvodet för stipendiater är $20 000 under de två åren. Sedan 2003 har trettio kvinnliga dirigenter, från 18 olika nationer, valts ut att delta i programmet.

Ruth Reinhardt och Karina Canellakis, Alondra de La Parra, Mei-Ann Chen är några av de dirigenter som genomgått programmet.

Första skandinaviska dirigenten att bli utvald

Och nu har svenska dirigenten Marie Rosenmir blivit utvald.

– Äntligen får jag berätta att jag har blivit Taki Alsop Conducting Fellowship Associate Fellow för säsongerna 2022-24. Jag är så tacksam och glad över att ha blivit uttagen till denna lysande, starka och varmhjärtade gemenskap. Att ha legendariska Marin Alsop och hennes team som mentor, att tro på mig och stödja min karriär betyder så mycket för mig!, säger Marie Rosemir.

– Det börjar officiellt i juni, men de har redan många uppgifter planerade för mig. Jag är så exalterad, glad och nyfiken på att börja detta nya kapitel i mitt liv och karriär!

Läs mer om TAKI mentorsprogram här ›

Foto, Rosenmir: Elias Gammelgård

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.