Som skett flera år tidigare blir det master class-konsert den 13 januari 2022 med studenterna från Kungl Musikhögskolans orkesterdirigentlinje i Gävle. Med Gävle Symfoniorkester och med violinsolisten Sofia Kolupov. Allt under överinseende av läraren och dirigenten B. Tommy Andersson.

Biljetterna kostar bara 50 kr.


De dirigenter som medverkar är Maria Itkonen, Cecilia Martin-Löf, Matthew Rhodes, Elisar Riddelin, Sofia Winiarski och Sasha Yankevych.

Den dirigerade musiken

Gioacchino Rossini – Semiramide, uvertyr
Anton Bruckner – Uvertyr, g-moll
Lars-Erik Larsson – Pastoralsvit
Johannes Brahms – Violinkonsert

Violinsolisten

Sofia Kolupov studerar, sedan 2012, violin för Maciej Rakowski vid Kungliga Musikhögskolan och har spelat i konserthus som Wigmore Hall, St. John’s Smith Square, Cadogan Hall och Royal Festival Hall som recitalist, kammarmusiker och i symfoniorkester.

För inte så länge sedan spelade Sofia in Arnold Schönbergs Stråkkvartett Nr 1 efter en lyckad konsert vid Lewes Chamber Festival och nyligen spelade hon även Steve Reichs Triple Quartet med kammarmusikgruppen Sacconi Quartet vid Sacconi Festival.


Bilden överst: fr v Matthew Rhodes, Sofia Winiarski, Cecilia Martin-Löf, Sasha Yankevych,
Maria Itkonen, Elisar Riddelin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.