Två uruppföranden med Andrea Tarrodis musik

När Musik Västernorrland och Nordiska Kammarorkestern närmar sig jul rivstartar man med två nyskrivna verk. Det första i adventsveckan då Andrea Tarrodi, som är Nordiska Kammarorkesterns Composer in Residence sedan 2019.

Då blir det urpremiär för Tarrodis verk Tarot Garden tillsammans med Nordiska Kammarensemblen. Verket spelas två gånger i Sundsvall samt i Ånge och Sollefteå.

Och en vecka senare, vid en konsertkväll den 2 december i Tonhallen, Sundsvall, blir det som avslutning ett uruppförande: Andrea Tarrodis första symfoni The Four Elements som framförs av Nordiska Kammarorkestern.

Därefter fortsätter orkestern, dirigenten och konsertprogrammet till Härnösand (3/12) och Kramfors (4/12).

Orkestern leds av den legendariska amerikanska dirigenten JoAnn Falletta. I bioaktuella dokumentären ”Call me Madame Maestro” av filmaren Christina Olofson medverkar JoAnn Falletta i sin yrkesroll som chefsdirigent för Buffalo Philharmonic Orchestra i New York och Virginia Symphony Orchestra.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.