HemI blickfångetTvå uruppföranden med Andrea Tarrodis musik

Två uruppföranden med Andrea Tarrodis musik

När Musik Västernorrland och Nordiska Kammarorkestern närmar sig jul rivstartar man med två nyskrivna verk. Det första i adventsveckan då Andrea Tarrodi, som är Nordiska Kammarorkesterns Composer in Residence sedan 2019.

Då blir det urpremiär för Tarrodis verk Tarot Garden tillsammans med Nordiska Kammarensemblen. Verket spelas två gånger i Sundsvall samt i Ånge och Sollefteå.

Och en vecka senare, vid en konsertkväll den 2 december i Tonhallen, Sundsvall, blir det som avslutning ett uruppförande: Andrea Tarrodis första symfoni The Four Elements som framförs av Nordiska Kammarorkestern.

Därefter fortsätter orkestern, dirigenten och konsertprogrammet till Härnösand (3/12) och Kramfors (4/12).

Orkestern leds av den legendariska amerikanska dirigenten JoAnn Falletta. I bioaktuella dokumentären ”Call me Madame Maestro” av filmaren Christina Olofson medverkar JoAnn Falletta i sin yrkesroll som chefsdirigent för Buffalo Philharmonic Orchestra i New York och Virginia Symphony Orchestra.

%d