Under Östersunds orgelvecka (10 – 12/11) kommer de båda musikerverksamma professorerna Johannes Landgren och Anders Hagberg med en konsert, Sänd ditt ljus. Plats: Stora kyrkan i Östersund, den 11 november.

Det blir improvisationer, gregorianik och folkliga koraler i ett meditativt samspel. Anders Hagberg på flöjter och sopransaxofon, Johannes Landgren på orgel och piano.

Johannes Landgren

är professor och prorektor vid KMH (Kungl Musikhögskolan i Stockholm) samt frilansande organist. Han var tidigare verksam som professor i orgel och improvisation vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet och som prodekan vid den konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Han har genom åren bedrivit en omfattande konsertverksamhet i hela Europa, USA och Ryssland.

Han samarbetar regelbundet med olika musiker från olika genrer och hartillsammans med dessa publicerat över 30 cd-inspelningar. Landgren valdes 2020 in som ledamot i Kungliga Musikaliska Akademien.

Anders Hagberg

har under sin musikerkarriär utmärkt sig som en både innovativ och virtuos improvisatör på en mängd flöjter och sopransaxofon.

Anders Hagberg har turnerat över hela världen med egna band och som solist med ett flertal grupper. Hans internationella samarbeten inkluderar artister från Indien, Mellanöstern, Japan, Brasilien, Västafrika och USA. Han har skrivit musik till filmer och dansföreställningar och gjort många album i eget namn som fått flera utmärkelser.

Som professor i musikalisk gestaltning/improvisation vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs Universitet, är han engagerad i undervisning, handledning och konstnärlig forskning och utveckling.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.