Det blir Katrine Ganer Skaug som tar över chefsskapet i Helsingborgs Konserthus efter Fredrik Österling (som slutade i augusti). Hon börjar den 10 januari 2022.

Katrine Ganer Skaug har under många år varit verksam i Danmark, dels som verksamhetschef för Esbjerg Ensemble och senast som orkesterchef för Copenhagen Phil (även kallad hela Själlands symfoniorkester). 

Ganer Skaug är starkt förankrad i såväl det nordiska som det internationella musiklivet, enligt ett pressmeddelande.

En chef med starkt nordiskt perspektiv

Hon är utbildad vid Oslo Universitet i musikvetenskap och psykologi, har arbetat som musiker, musikjournalist och har undervisat i ett brett spektrum av musikämnen inom en rad utbildningar. Under fem år var hon generalsekreterare för det Nordiska komponistrådet och under åren 2006-2009 var hon konstnärlig ledare för den Internationella Kyrkfestivalen i norska Kristiansand. 

–Jag gläder mig enormt till att flytta in i denna juvel till konserthus och arbeta med en spänstig, allsidig orkester tillsammans med övrig personal i organisationen.

– Min ambition är att göra huset och orkestern till en rollmodell för konstnärlig kvalitet och samarbete, och jag är säker på att Helsingborg har ypperliga förutsättningar för att skapa relationer som blir både nationellt och internationellt uppmärksammade, säger Katrine Ganer Skaug.

Det, ni! Det ska bli intressant att följa hennes ledarskap.Foto: Nikolaj LundLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.