360-graders-konserterna startade redan i oktober 2017 i Eric Ericsonhallen, Stockholm med performance-verket The Cleaner, inspirerat av av Marina Abramovic och Lynsey Peisinger.

Katarina Henryson

Dessa konserter vill låta artister, musiker och ensembler utföra musiken i flöde. Sångerskan Katarina Henryson från Real Group Academy regisserar konsertförloppet.

Musik, dans eller talade inslag framförs runtom i hela hallen under det att artisterna utför en kontinuerligt långsamt gång i konsertrummet. Publiken är placerad på ett sätt som inbjuder till att känna delaktighet.

De medverkande inspirerar varandra

Den 7 november 2021 är det dags för den sjunde upplagan av 360°. Varje artist och grupp har med sitt eget; sina låtar, sin repertoar och sina nummer – de inspirerar varandra och bygger broar mellan sina olika genrer.

Vid den här konserten medverkar damkören Perunika, en svensk kör som sjunger bulgarisk musik, Mats Bergström, världsberömd gitarrist samt Adolf Fredriks Kammarkör med sin dirigent Christoffer Holgersson.  

Det blir bulgarisk folkmusik, musik av Johann Sebastian Bach bearbetad för sologitarr, gitarrmusik av Olle Adolphsson, körmusik av Eric Whitacre, Wilhelm Stenhammar och Nils Lindberg. Dessutom blir det kortare improviserade inslag.


Bilden överst: Tina Axelsson, foto

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.