Finalister i internationella kördirigenttävlingen Eric Ericson Award 2021 blir Krista Audere, Lettland, Harry Bradford, Storbritannien, och Julia Selina Blank, Tyskland.

Nu pågår uppladdning inför finalen på söndag 24 oktober då de möter Radiokören och publiken i Berwaldhallen.

I finalen får de dirigera Canzone 126 di Francesco Petrarca (från 1967) av Lars Johan WerleDie erste Elegie (från 1993) av Einojuhani Rautavaara, samt Nasser Abend och Tannenwald (från 2009) av Sven-David Sandström.

Krista Audere

född 1989. Kördirigent från Lettland, baserad i Amsterdam. Hon är regelbundet engagerad som repetitör och dirigent hos Cappella Amsterdam, Nederlands Kamerkoor och Netherlands Radio Choir. Förutom vid musikkonservatoriet i Riga har Krista Audere studerat kördirigering i Amsterdam och Stuttgart. Som sångare har hon samarbetat med Lettiska Radions kör och Cappella Amsterdam.

Harry Bradford

född 1996. Kördirigent från Storbritannien, baserad i London. Han är medgrundare till och leder den professionella vokalensemblen Recordare. Han har gästat till exempel Le Choeur de L’Orchestre de Paris och the Royal Academy of Music Chamber Choir. Han leder Thames Philharmonic Choir, the North Herts Guild of Singers och Stanmore Choral Society. Harry Bradford har studerat vid Royal Academy of Music i London.

Julia Selina Blank

född 1989. Kördirigent från Tyskland, som för närvarande bor i Oslo. Hon är regelbundet engagerad som gästdirigent hos Sloveniens Filharmoniska Kör och Bergens Katedralkör samt gästande kormästare hos Det Norske Solistkor, Bayerska Radions Kör, MDR Rundfunkchor i Leipzig och Radiokören i Stockholm. Julia Selina Blank har studerat kördirigering i München, Stockholm och Oslo.


Finalen i Eric Ericson Award 2021 ges i Berwaldhallen 24 oktober från kl 15. Den sänds även på www.berwaldhallen.se/play

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.