Tina Ahlin Tage Danielsson-belönad

Pianisten, kompositören och munspelaren Tina Ahlin får Sällskapet Tage Danielssons Vänners stipendium.

Prisutdelningen kommer att ske den 13 februari 2022 i Linköping (Tages födelsestad).

Tage Danielsson, 1928–1985.

Sällskapet Tage Danielssons Vänner bildades på 78-årsdagen av Tage Danielssons födelse 5 februari 2006. Stipendiet är på 10,000 kronor och delas ut vartannat år sedan 2007. 

Årets stipendiat Tina Ahlin har synts på många olika scener och i ett antal tv-program. Bland annat satte hon upp revyn Prins korv under taket tillsammans med Hans Alfredson och Peter Dalle, vilket var en av Hans Alfredsons sista succéer.

Sällskapet Tage Danielssons Vänner ger Tina Ahlin 2021 års stipendium med motiveringen: 

För kongeniala kompositioner och arrangemang till många av Tages texter samt för ett mångårigt glädjefyllt musikaliskt konstnärskap helt i Tage Danielssons anda.

Tina om Tage

 – Han hade en så unik kombination av humor, intelligens, mod, vänlighet. Jag älskar den värld han skapade, en enorm inspiration för mig och så många sedan decennier tillbaka! Även om jag var ung när han var verksam så kan jag idag sakna hans lugna stämma, en röst som Tages fattas oss när det blivit ett så mycket hårdare klimat i samhällsdebatten…Sen har sångerna följt med mig hela livet, Att angöra en brygga, Ett glas öl, Var blev ni av… odödliga klassiker!

– När jag var 12-13 år fick jag vara med och sjunga i Tages film Sopor tillsammans med flera klasser från Adolf Fredrik!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.