Åtta semifinalister (av de 92 som sökte) i internationella kördirigenttävlingen Eric Ericson Award är på plats i Radiohuset, Stockholm, för semifinalen. De får dirigera Eric Ericsons Kammarkör och S:t Jacobs Kammarkör hela torsdagen den 21 oktober och fredagen den 22 oktober.

Erics dirigentstol

Semifinalisterna är Johanna Soller (Tyskland), Jurgis Cabulis (Lettland), Krista Audere (Lettland), Pierre-Louis de Laporte (Frankrike), Guillemette Daboval (Frankrike), Harry Bradford (Storbritannien), Daniil Lashin (Ryssland), Julia Selina Blank (Tyskland)

Här är de samlade runt en alldeles speciell stol – den som Eric Ericson satt på under sina mer än 30 år av repetitioner med Radiokören i Studio 2. 

Söndagen den 24 oktober är det grandios final i Berwaldhallen.

Finalrepertoar

Tre finalister får den 24 oktober dirigera Radiokören i Lars Johan Werles Canzone 126 di Francesco Petrarca (från 1967), Einojuhani Rautavaaras Die erste Elegie (från 1993), samt två stycken av Sven-David Sandström: Nasser Abend och Tannenwald (från 2009).

Foto: Berwaldhallen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.