Elise Einarsdotter har valts till ny ordförande för Musikcentrum Riks och tar över när Vanessa Labañino nu efter två år lämnar posten.

Pianisten och kompositören Elise Einarsdotter har jazzen i grunden. Hennes långa karriär spänner över många genrer och hon harbland annat belönats med Jan Johansson-stipendiet, Sveriges Radios jazzpris Guldkatten och Kungliga Musikaliska Akademiens medalj För tonkonstens främjande.

Elise är också verksam som föreläsare och pedagog och hon har tidigare suttit i styrelsen för exempelvis SKAP, Stim och Svensk musik.

Hon menar att Musikcentrum är en av de organisationer som står bäst förberedd att hjälpa till inför återstarten av musiklivet efter pandemin.

– Musikcentrum driver på ett imponerande sätt den övergripande frågan kring ett hållbart arbetsliv för frilansande musiker, vilket har ställts på sin spets under pandemin. Det behövs nu stora arbetsförmedlande och musiker- och arrangörsstärkande satsningar.

Musikcentrum Riks styrelse består, utöver Elise Einarsdotter, av: Thor Ahlgren, Johan Björklund, Bryndis Bragadottir, Lisa Hansson, Emeli Jeremias och Maud Lindström.


Musikcentrum kallar sig för ”det fria musiklivets nav sedan 1970″. Musikcentrum Riks är ett förbund för samverkan mellan, och utveckling av de tre regionala musikcentra i Väst, Öst och Syd.

Foto: Isabelle Minou

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.