Efter smått legendariske Per Hedberg är det nu klart att det är dirigenten Andreas Hanson som blir ny programchef för Malmö SymfoniOrkester (MSO) och det symfoniska utbudet vid Malmö Live Konserthus.

Andreas Hanson tillträder fullt ut efter årsskiftet 21/22 men fasas under hösten in på distans parallellt med sitt nuvarande uppdrag i Stockholm. Vart Per Hedberg (som varit programchef sedan augusti 2016) tar vägen hoppas vi snart få återkomma till.

I uppdraget ska Andreas Hanson ”vidareutveckla och förankra MSO i Malmös musik- och kulturliv samt göra orkestern och den klassiska musiken relevant och ännu mer attraktiv för Malmö och malmöbor i alla åldrar.” Hit hör också att arbeta strategiskt med programsättning, heter det, samt att skapa allt från nya konsertserier och format till att utveckla samarbeten med musik- och kulturutövare och publiken.

Musikdirektör vid Arméns musikkår

Andreas Hanson är idag musikdirektör och därmed konstnärlig ledare vid Arméns musikkår i Stockholm. För konsertbesökaren i Sydsverige är Andreas Hanson välkänd som återkommande gästdirigent för Malmö SymfoniOrkester.  

Han är också en flitig gästdirigent vid flera andra ledande skandinaviska orkestrar, konserthus och operascener som till exempel Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och operahusen i Stockholm och Köpenhamn. Andreas Hanson har tidigare även undervisat i bland annat dirigering och orkesterspel vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.