Efter tio år med Sofi Lerström som vd och konstnärlig ledare för världsarvet Drottningholms Slottsteater är det dags för chefsbyte. Lerström har erbjudits förlängning men valt att inte tacka ja.

Istället tar Anna Karinsdotter (bilden) över som ny vd och konstnärlig ledare. Hon kommer närmast från Kungliga Operan där hon har varit konstnärlig chef för Unga på Operan. Den 1 maj 2021 tillträder hon tjänsten och har fem års förordnande.

2020 fick Anna Karinsdotter SvD:s Operapris för att under femton år ha utvecklat Unga på Operan till en spännande plattform ”för djärv och angelägen scenkonst som når såväl bebisar som tonåringar”.

– Vi är så glada att välkomna Anna Karinsdotter till Drottningholmsteatern. Hennes djupa passion för den här unika teatern och det kulturhistoriska arvet gör att hon kommer kunna fortsätta att utveckla och förädla verksamheten. Hon kommer med sin kreativitet, kunskap och erfarenhet skapa spännande produktioner och evenemang för att fortsatt nå ut till en bred publik i alla åldrar, säger Karin Forseke, ordförande i Drottningholms Slottsteaters nämnd.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.