Kungl. Musikhögskolan (KMH) får drygt 2 miljoner från statliga KK-stiftelsen (Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling) för att utveckla en ny tvärvetenskaplig masterutbildning i musik och teknik.

Det sägs att det nya programmet ska stärka kopplingen till arbetslivet och förbättra studenternas förutsättningar för att kunna vara drivande av utvecklingen inom området. Det nya konstnärliga masterprogrammet utvecklas i samverkan med externa parter inom ljud- och musiktekniksektorn.

Vad handlar det om?

Konkreta exempel på vad det kan handla om saknas i det mångordiga pressmeddelandet. Men KMH verkar övertygat om att en tvärvetenskaplig utbildning kommer göra studenterna attraktiva på arbetsmarknaden och ge dem ”bra förutsättningar för att kunna driva utvecklingen inom teknik, såväl som angränsande och helt nya områden”. 

– Vi har sett att musiker med en tvärvetenskaplig förståelse kan hantera både sociala och tekniska utmaningar, det gäller både i den bredare musikteknologisektorn och på ett innovativt sätt i samhället i stort, säger Henrik Frisk, professor i musik vid KMH. 

För att få en stark förankring till näringslivet och arbeta proaktivt mot arbetsmarknaden, kommer programmet utvecklas i nära samarbete med externa parter inom området samt med KTH, Mälardalens högskola och Högskolan i Skövde.

Programmet beräknas vara öppet för anmälan tidigast 2023.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.