Tänk dig att vara brittisk koloratursopran, bo i Ealing i Stor-London och en dag för dryga året sedan få ett samtal från Folkoperan om hon kan göra ett inhopp i en ny opera av Mark-Anthony Turnage.

Hon som får frågan heter Robyn Allegra Parton och hon accepterar utmaningen. Grejen är att hon ska göra titelrollen i operan Coraline – på svenska.

För den insatsen får Robyn Föreningen Folkoperans Vänner årets soliststipendium på 20,000 kronor:

”För en enastående insats som möjliggjorde Sverigepremiären av Coraline på Folkoperan i Stockholm våren 2020. På kort varsel repeterade hon in rollen på svenska och bjöd på en fantastisk rollprestation med sin berörande sopran och karaktärsfulla skådespeleri”.

Coraline har musik av Mark-Anthony Turnage och libretto av Rory Mullarkey som bygger på Neil Gaimans ungdomsroman. Operan Coraline är en samproduktion mellan Folkoperan, Royal Opera House Covent Garden, Opéra de Lille, Theater Freiburg och Victorian Opera. 


Föreningen Folkoperans Vänner finns till för att stödja Folkoperan, operakonstens utövare och främja intresset för opera samt skapa möten mellan människor som delar kärleken till operakonsten. Folkoperans vänner delar årligen ut stipendier till unga talanger inom operakonsten. Både ett soliststipendium på våren och flera arbetsstipendier på hösten.


Bilden överst: Robyn Allegra Parton i titelrollen i Coraline på Folkoperan 2020.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.