Tre internationella konsertpianister får stipendier för att finansiera studieavgiften vid Musikhögskolan Ingesund i Arvika.

Detta är möjligt tack vare en generös donation (600,000 kronor) från Kjell och Märta Beijers stiftelse till det som kallas Ingesund Piano Foundation.

Ingesund Piano Foundation skapades för några år sen och är en insamlingsstiftelse vars syfte är att stödja pianospel i Arvika och vid Musikhögskolan Ingesund (som är en del av Karlstads universitet).

Begeistring i Arvika

Julia Mustonen-Dahlkvist, professor i klassiskt pianospel vid Musikhögskolan Ingesund, är entusiastisk:

– Vi är begeistrade och mycket tacksamma att få detta stöd från Anders Wall och Kjell och Märta Beijers stiftelse. Också är det helt fantastiskt att det kommer precis nu, i dessa mycket svåra tider för våra studenter, som också råkar vara kanske av den absoluta spetsen i pianovärlden och har drabbats hårt av alla inställa konserter sedan i våras.

– Detta stöd ger oss en otrolig möjlighet att fortsätta fortbilda sådana talanger här i Sverige och samtidigt vidareutveckla projektet Ingesund International Artists in Residence, startad av Ingesund Piano Foundation!

Hög nivå på konsertpianister

De senaste åren har verksamheten med internationella konsertpianister vid Musikhögskolan Ingesund växt till att ha en exceptionellt hög nivå och attraherar världsartister att flytta till Arvika för att fortbilda sig.

De konsertpianister som får motta stipendierna är Aristo Sham, Hongkong, KaJeng Wong, Hongkong, Tony Yang, Kanada.

Bilden: till vänster professor Julia Mustonen-Dahlkvist. Vid flygeln, från vänster: KaJeng Wong, Aristo Sham och Tony Yang.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.