Idag har Stim lanserat en app för sina medlemmar. Stim-appen ger kompositörer och låtskrivare full tillgång till royaltydata och gör att man enkelt kan analysera utbetalningar från Stim för att se var och när ens musik har spelats och hur mycket pengar det har inbringat. Stim är därmed ett av de första upphovsrättssällskapen i världen att presentera den här lösningen.

Stim samlar in och betalar ut pengar för all musikanvändning globalt, oavsett om det gäller streamingtjänster eller till exempel en konsert utomlands. Detta särskiljer Stim från andra digitala upphovsrättssällskap. Den nya appen ger Stimanslutna tonsättare en helhetsbild av alla royaltyflöden och innehåller också helt nya funktioner som till exempel att kunna se exakt var, när och vilka låtar som framförts för live-spelningar. 

Access till all information om verken

– Musikbranschen är en komplex bransch i ständig utveckling och som kompositör/låtskrivare är det oerhört viktigt att få en transparent överblick av sina intäkter. Stim-appen ger våra medlemmar lättillgänglig och fullständig access till sin data, säger Lina Heyman, Head of Rightsholder Relations på Stim.

I första lanseringen av appen ingår tre huvudsakliga funktioner: utbetalningsinformation, mina verk och nyheter från Stim.
 


Stim-appen finns tillgänglig i App Store nu och är gratis att ladda ner. Alla anslutna till Stim kan enkelt logga in med hjälp av Bank-ID.


Stim (Svenska tonsättares internationella musikbyrå) är en medlemsorganisation utan vinstintresse för 90,000 anslutna musikskapare och förlag.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.