Den populära serien Romanskvällar är inne på sin åttonde säsong i Stockholms konserthus. Alltid i Grünewaldsalen. I denna serie har pianisten Magnus Svensson bjudit in en exklusiv skara artister från världens opera- och konsertscener.

Tisdagen den 17 november blir det med en av ledande altarna i världen – hovsångerskan Anna Larsson.

Hon gjorde sin internationella debut som konsertsångare i Gustav Mahlers Symfoni nr 2 tillsammans med Berlinfilharmonikerna och Claudio Abbado. Internationell operadebut gjorde hon i Rhenguldet av Richard Wagner på Staatsoper Unter den Linden, Berlin, under ledning av Daniel Barenboim. Sedan har hennes framgångsrika på de stora konsert- och operascenerna bara fortsatt.

Den flitige och mångsidige pianisten Magnus Svensson har romanskonsten som specialitet, och är sedan flera säsonger tillbaka bland annat konstnärlig ledare för romanskvällarna i Konserthuset. Vid sidan om bred konsertverksamhet i Norden och övriga Europa har han också spelat i Ryssland och USA. Han var även en tillsammans med pianisten Matti Hirvonen initiativtagare till den uppmärksammade konsertserien Sopranos, givetvis i romansfacket.

Konserten genomförs för en begränsad publik om 50 personer. Men vi andra har lyckan att se och höra när det sänds live (17/11 kl 19.00) via Konserthuset Play

Programmet
  • Richard Wagner: Wesendoncksånger
    Richard Wagner: Albumblatt C-dur ”In das Album der Fürstin Metternich” för piano
  • Ture Rangström: Notturno, tre sånger
  • Gustav Mahler: Kindertotenlieder
  • Clara Schumann: Romans h-moll för piano
  • Richard Strauss: Traum durch die Dämmerung
  • Richard Strauss: Die Georgine
  • Richard Strauss: Für fünfzehn Pfennige
  • Richard Strauss: Cäcilie


Foto av Anna Larsson: Anna Thorbjörnsson. Foto av Magnus Svensson: Peter Knutson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.