Får man inte arrangera en jazzfestival som vanligt, tar vi till middagsknepet.

Så blir det på Grand Hotel, ett lyxigt affärshotell i Lund, som arrangerar musik i hela huset på på Alla Helgons dag. Det är en tradition som har pågått sedan 80-talet och under normala förhållande minglar mer än 600 gäster mellan de olika scenerna. De rådande corona-omständigheterna gör att hotellet behövt tänka om. 

Därför kommer Grandjazz 2020 istället att arrangeras som en sittande middags-show med tre olika konserter.

Jazzkvällen blir på så vis mer intim än vanligt, med begränsat antal platser. Det är viktigt att arrangemanget genomförs på ett säkert sätt, som till exempel att avstånd mellan olika sällskaps bord är tillräckliga samt att flöden planeras så att köbildning minimeras. 

Årets artister är väl kända både innanför och utanför jazzvärlden. Det mest kända namnet är Viktoria Tolstoy (bilden), som kommer med sin trio och bjuder på en konsert med sång, trummor och gitarr.

Dansk-amerikanska Kristin Korb både sjunger och spelar bas. Hon kompletteras denna kväll av en pianist och en trummis. Grandjazz tredje konsert ges av munspelsgeniet Filip Jers, som uppträder tillsammans med Emil Ernebro på gitarr.

Evenemanget genomförs på Grand Hotel i Lund på lördag den 31 oktober i samarbete med Musik i Syd.

Foto Greger Hohenberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.