Den kallas ”årets största jazzhändelse” – Stockholm Jazz Festival (som också är en av Sveriges äldsta festivaler) och pågår under tio dagar, 9 – 18 oktober 2020.

Trots pandemin samlas ungefär 150 evenemang under det stora festivalparaplyet med namn som Lisa Nilsson & Norrbotten Big Band, 4 Wheel Drive, Lina Nyberg Tentett, Ashley Henry, Flick/Texas/Nyberg/Agnas, Fredrik Ljungkvist/David Stackenäs/Katt Hernandez.

Nytt för i år, och helt corona-kompatibelt, är att festivalen lanserar en digital version på sin webbplats stockholmjazz.se.

60 streamde konserter

60 konserter från ett tiotal olika arrangörer i Stockholm kommer att på sändas som streamade evenemang.

De arrangörer som kommer att streama sina konserter är Fasching, Oscarsteatern, Twang, Reimersholme Hotel, Engelen, Grand Hotel Saltsjöbaden, Fylkingen, Glenn Miller Café, Stallet Världens Musik, Musikaliska och Södra Latin.

– Delar av vår publik har inte kunnat ta sig till konsertsalarna ännu eftersom de befinner sig i riskgrupp. Dessutom, med det ytterst begränsade antal biljetter vi kan erbjuda i och med de restriktioner som ligger, är efterfrågan väldigt mycket större än tillgången. Därför är vi glada över att kunna erbjuda så mycket som 40 % av vårt utbud även digitalt, säger Sara Asplund, marknadschef på Stockholm Jazz Festival.

Bilden: Ekdahl Bagge Big Band. Foto: Kenth Wångklev

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.