Det går knackigt för det anrika konserthuset i London, i museikvarteren söder om Kensington Gardens. Royal Albert Hall är i akut ekonomisk kris. Den anrika konsertlokalen har drabbats så hårt av coronarestriktionerna att ledningen nu ber allmänheten om hjälp med bidrag för att överleva.

Konserthallens planerade 150-årsjubileum i slutet av mars 2021 är i fara.

Tidningen NME (New Musical Express) skriver att ledningen nu varnar för att Royal Albert Hall kan komma att stängas för gott nästa år, om hjälp uteblir.

Sedan konserthuset stängdes i mars på grund av coronapandemin har man förlorat 18 miljoner pund i intäkter, motsvarande omkring 19,9 miljoner euro. Dessutom har man tvingats betala tillbaka motsvarande 7,5 miljoner euro för biljetter till konserter som inte blivit av.

Lån först i december

Royal Albert Hall har inga möjligheter att ta del av de nödpaket som den brittiska regeringen har utfärdat till kulturområdet. Ledningen har i stället uppmanats att ta ett statligt lån för att trygga verksamheten, men lånet betalas inte ut förrän i december.

Det var under 1890-talet som dirigenten Sir Henry Wood startade sina populära Promskonserter i Albert Hall. Där hålls de än idag under en åttaveckorsperiod under sommaren, med säsongens pampiga avslutningskonsert, Last Night of the Proms, i början av september.

Men ingenting av detta kunde genomföras under pandemiåret 2020.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.