Confidencen i Ulriksdal utanför Stockholm kör faktiskt igång en festival öppen för publik …

Det låter nästan osannolikt efter denna livestreamingens vår och sommar. Självklart sker samtliga föreställningar inför en begränsad publik, men ändå. Som man säger:

– Confidencen vill på ett tryggt sätt och med omtanke om sin publik göra huset och festivalen tillgänglig även i dessa tider. Antalet biljetter till varje evenemang är därför begränsat. 

13 – 16 augusti är festivaldagar för Confidencen Opera & Music Festival 2020. Sju konserter hinner man ge.

Marika Lagercrantz.

Öppningskonserten den 13 augusti – En confidence – Teatermusik – ska bjuda på barockmusik till texter av William Shakespeare. Medverkande musiker är Peter Spissky, barockviolin, Mime Yamahiro Brinkmann, barockcello, Jonas Nordberg, luta/teorb, Marcus Mohlin, cembalo samt recitation av skådespelaren Marika Lagercrantz.

14 augusti ges konserten En confidence – Dancing with Bach, med musik av Johann Jacob Bach (han som kallades Stockholms-Bach), framförd av Kristine West, blockflöjt, Erik Rydvall, nyckelharpa samt Hannes Meidal, skådespelare.

En kammarkonsert blir det mitt på dagen den 15 augusti – A Decoration av Silence. Musik av John Dowland med Christina Larsson Malmberg sopran och Jonas Nordberg på luta/teorb.

Senare samma dag (15/8) blir det två konserter med något som kallas Confidencen Opera & Music Festival Orchestra och med Peter Spissky som konsertmästare. Vi gissar att det är festivaldagarnas samtliga musiker som slår sig samman i denna större ensembleform.

Det blir engelsk, fransk och tysk barockmusik tillsammans med svenske Johan Helmich Romans egen musik, skriven till det ryska sändebudet greve Golovins fest i Stockholm 1728.

Sista dagen av Confidencens festival (16/8) görs två konserter. Klockan 13 Membra Jesu Nostri av Dietrích Buxtehude. Sångare från Confidencen Opera & Music Festival Academy: Ingrid Bergsopran, Mathilda Bryngelsson, mezzo, Emilia Utter, sopran, David Risberg, baryton, Anders J. Dahlin, tenor och coach, Johan Hansson Lindström, orgel och coachsamt musiker ur Confidencen Opera & Music Festival Orchestra.

Allt avslutas med festkonsert kl 18.00 den 16 augusti, där de medverkande nu spelar utan publik – istället spelas allt in av SVT för att sändas senare under året.

Medverkande är Kristine Westblockflöjt, Erik Rydvall, nyckelharpa, Christina Larsson Malmberg, sopran, Anders J. Dahlin, tenor, samt Confidencen Opera & Music Festival Orchestra med Olof Boman som dirigent. 


Hela festivalprogrammet finns här

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.