Det är så långt ifrån Carl Jularbo, Drömmen om Elin och Avestaforsens brus du kan komma. Nu handlar det inte om dragspel, utan om accordeon.

Men varför bara kalla Minna Weurlander för Malmös accordeondrottning? Hon skulle väl kunna vara hela Sveriges – och alternera på posten med Lisa Långbacka, till exempel?!

Den finlandsfödda accordeonvirtuosen Minna Weurlander räknas idag som en av Europas ledande konsertaccordeonister. Hon har turnerat runt om i världen från 15 års ålder och spelat som solist med symfoniorkestrar, stråkvartetter samt medverkat i opera-, teater- och dans-uppsättningar. Hon har gett ut flera soloalbum och medverkat i åtskilliga andras. 

Från Finland till Malmö

Minna Weurlander föddes och växte upp i Finland. Hon började spela redan som fyraåring och antogs som 14-åring vid Sibelius-Akademien, där hon senare även fick sin solistutbildning. Redan under studietiden turnerade Minna Weurlander flitigt och vann flera tävlingar.

Musiken tog henne till Sverige och Malmö, där hon idag är verksam som musiker och tonsättare.

Nu har Minna Weurlander tillsammans med Pomona String Quartet släppt ett album – Glow.

Mycket sydamerikanskt

Tillsammans gör de musik av Kurt Weill, den argentinske nu levande stjärnan Saul Cosentino, hans landsman Astor Piazzolla samt kompositioner av Minna Weurlander.

Pomona String Quartet är en stråkkvartett från 2017 (jodå, det finns kopplingar till Äppelriket). Kvartetten består av erfarna frilansare, bosatta i Skåne.  Inga Zeppezauer, violin,  Kanerva Juutilainen, violin, Rastko Roknic, viola, och  Viktor Nordliden, cello.
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.