I pandemins tider blir det inga framföranden i konsertlokaler. Men väl utomhus och för de som är mest isolerade, gästerna på äldreboenden.

En mängd behjärtansvärda initiativ har tagits under april. Inte minst av unga ensembler.

Ensemblesång för äldre
Malmö akademiska kör med dirigenten Daniel Hansson i Limhamn.

Ett par helger i april har Malmö akademiska kör bjudit på vårsånger för äldre. Efter framträdanden i Malmö (med flera konserter med hjälp av cykel) begav de sig till Limhamn och sjöng från innergårdarna i anslutning till äldreboenden. 

Ungas omsorg vid sjukhem

Ett femtontal ungdomar samlades på innergården vid Stockholms sjukhem en lördag i april. De är medlemmar i organisationen Ung Omsorg, som har sin verksamhet över hela landet. Omkring 2,000 verksamma ungdomar i åldern 13 till 16 år besöker äldreboenden om helgerna. 

Medlemmar i Ung Omsorg sjunger.

Vid Stockholms sjukhem sjöngs de traditionella vårsångerna. Unisont, och med ganska låg intonering. Men – det är tanken och gärningen som räknas.

Musik för stödboende och seniorer

S:t Johannes församling i Stockholm bjuder på musik i sitt församlingsområde. Måndagen den 27 april svarade två av församlingens musiker, Martina Möllås och Jill Nordin, för sång och musik på innergården till ett hus på Frejgatan för stödboende liksom för seniorer. Många kom ut på gården och fler öppnade sina fönster för att njuta av den musikaliska gemenskapen.

Martina Möllås och Jill Nordin i farten.

 Foto, S:t Johannes: Jessica Mossberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.