Det här är en unik inspelning av österrikaren Franz Schrekers (1878–1934) sällan spelade mästerverk Der ferne Klang som kommer finnas tillgänglig på Operan Play från 25 april – 1 maj 2020.

Franz Schreker som 34-åring.

Det är en upptagning från 2019, som blev en hyllad uppsättning av stjärnregissören Christof Loys med sopranen Agneta Eichenholz och Daniel Johansson i huvudrollerna.

Franz Schreker hörde till det tidiga 1900-talets mest betydelsefulla kompositörer, och hans operor (han skrev nio) hörde till de mest spelade av samtida verk fram till mitten av 1920-talet. Hans stil, som som från början betraktats som vågat modern, började uppfattas som för klassisk och romantisk.

Handlingen

Tonsättaren Fritz har drabbats av skaparångest. Han söker sig ut i världen för att följa »en klang i fjärran«. Efter flera år av irrfärder bestämmer sig Fritz slutligen för att välja kärleken istället för konsten och ska återvända till sin stora kärlek, Grete. Men när den gåtfulla klangen lett honom tillbaka till Grete är det för sent.

Till Operan PlayLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.