Upphovsrättsorganisationen Stim öppnar för möjligheten att ge kompositörer, låtskrivare och musikförlag att få ersättning i förskott. 50 miljoner kronor har avsatts för förskottsutbetalningar. Ansökningar från anslutna musikskapare och förlag tas emot fram till den 5 maj i år.

Musiken får inte tystna

– Det är en svår tid för musikskapare och vi på Stim gör allt vi kan för att stötta våra anslutna genom krisen. Nu inför vi ett erbjudande om förskottsbetalning under en begränsad tid, säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd på Stim.

De upphovspersoner som är anslutna och som fått minst 10,000 kronor i ersättning från Stim under 2019, kan ansöka om förskottsutbetalning. Förskottets storlek baseras på hur mycket den anslutna fått utbetalt under 2018 och 2019, samt på hur många andra som ansöker, och kan maximalt uppgå till 200 000 kronor.

Mer information finns här


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.