Den som uppskattar Sergej Rachmaninovs musik och hans pianokonserter får här ett litet gyllene tips. Kolla in pianisten Leif Ove Andsnes’ tolkning av Rachmaninovs Pianokonsert nr 4, i en upptagning med Bergens Filharmoniska Orkester under ledning av engelske dirigenten Edward Gardner.

Inspelningen är från Grieghallen i Bergen, september 2017. Utmärkt ljud och fint bildproducerande.

Rachmanovs pianokonsert finns i tre versioner. Efter en mindre lyckad premiär 1926 (första versionen) gjorde kompositören nedskärningar och andra ändringar innan han publicerade den andra versionen 1928. Med fortsatt brist på framgång drog han tillbaka arbetet för att publicera en tredje version 1941 (oftast den som framförs idag).LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.