Nytt från Stockholms Konserthus är att man livestreamar de s k soppkonserterna från Grünewaldsalen. Den första webbsända soppkonserten med cellisten Mikael Sjögren och pianisten Stefan Lindgren sändes fredagen den 3 april.
Finns här
Livesända soppkonserter fortsätter under våren.

Onsdagen den 8 april kl 19.00 går startskottet för veckovisa livesändningar med Kungliga Filharmonikerna.

– Vi inleder serien med delar av det program som ursprungligen skulle ha gjorts just denna dag: det blir musik av Dag Wirén, Igor Stravinsky och Wolfgang Amadeus Mozart. Vi har glädjen att anlita stockholmsbaserade Tobias Ringborg som dirigent, och ser verkligen fram emot att på detta sätt få möjlighet att spela för en stor publik, trots att det kommer att vara tomt i salen, kommenterar konserthuschefen Stefan Forsberg.

Verk för mindre besättning

I veckan efter påsk leder Kungliga Filharmonikernas hedersdirigent Alan Gilbert nästa livesända program, där bland annat orkesterns egen tubaist Karl-Johan Elf är solist i Torbjörn Iwan Lundquists naturinspirerade verk Landskap för tuba, stråkorkester och piano.

I orkesterprogrammen väljs genomgående verk som kan framföras med begränsad numerär.

Fler digitala nyheter kommer att släppas löpande, bland annat planeras för livesänd kammarmusik och jazzkonserter i det mindre formatet.

Hela Sverige-listan

med livestreamad musik från svenska konsert- och operascener finns samlad här


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.