När förste chefsdirigenten Klaus Mäkelä i coronatider har reseförbud, blir det Malin Broman, konsertmästare för Sveriges Radios Symfoniorkester, som får leda orkestern i den planerade konserten BEETHOVEN 250: EROICAN.

Enligt planeringen skulle Symfoni nr 3 av Ludwig van Beethoven framföras i Berwaldhallen fredagen den 19 mars kl 19 – och det gör den, också. Men utan publik.

Istället blir det direktsändning både i Sveriges Radio P2 samt sändning med ljud och bild/livestream via berwaldhallen.se/play

Komplettering med världssångare Mattei

Fredagskonserten har också fått ett tillskott med medverkan av barytonsångaren Peter Mattei som tillsammans med orkestern framför sånger av Wilhelm Stenhammar (Flores och Blanzeflor) och Gustav Mahler (Ging heut’ morgen über’s Feld).

En introduktion till Beethovens musik med radioprofilen Eric Schüldt kommer att finnas på berwaldhallen.se/play några timmar före konserten.

– Att med kort varsel få möjlighet att framträda med Sveriges Radios Symfoniorkester denna oroliga vecka känns viktigt och helt fantastiskt. Musiken behövs nu mer än någonsin och där är Sveriges Radios sändningar en trygghet för många människor. Det vill jag gärna bidra till, säger Peter Mattei.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.