För de sångare som vill känna på att släppa kontrollen och gå utanför sina ’comfort zones’ finns en kurs i scenisk sångimprovisation. Lovordad av tidigare kursdeltagare. Det handlar mycket om meningsfull lek, självkännedom och personlig utveckling.

Det är pedagogen och superimprovisatören Gregor Bergman som anordnar dessa kurser, nu för tredje året i Vadstena i juli.

– Scenisk sångimprovisation handlar om att släppa på kontrollen och ansvar under några dagar och bara få låta sitt inre barn ge sig hän i glädjefylld lek, sång och rörelse, säger Gregor Bergman.

Improvisationspianist

Han är utbildad pianopedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har arbetat som improvisationsteatermusiker och pedagog vid Stockholms Improvisationsteater sedan 1999 och var under flera år kapellmästare för den Improviserade Melodifestivalen.

Han har medverkat i Vadstena-akademiens uppsättning Planeten Opus Opera (2004), Anna Petterssons föreställning Nästan ensam på Riksteaterturnén hösten 2006 samt som musiker och låtskrivare i Anna Blombergs enmansföreställning Kärringfeber och i föreställningen En giraff i fjällen av och med Anna Blomberg och Anna Åkerblom.

6-8 juli genomförs hans tredagarskurs i Arken, Vadstena folkhögskola, där han inte bara lär ut improviserandets hemligheter, utan också där kursdeltagarna lär av varandra.


Mer info ›

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.