Anabel Montesinos är ett av Spaniens mest uppmärksammade gitarrfenomen. Uppvuxen i den kultur- och traditionsrika trakten kring Sevilla i södra Spanien. Hon har belönats med en mängd internationella priser och utmärkelser och har fått både kritiker och publik att häpna med sitt oerhört virtuosa och innerliga spel.

Sedan debuten som sexårigt underbarn på Mallorca har hon utvecklats till en fullblodsmusiker som med scenisk karisma och bländande teknik laddar varje konsert med energi och starka uttryck.

Idag turnerar Anabel Montesinos i både Europa och övriga världen och har framträtt på många av de största scenerna. Hon fick stående ovationer i Carnegie Hall i New York vid inledningskonserten på sin turné 2011 och har efter det framträtt både solo och tillsammans med orkester i en rad länder på flera kontinenter: Mexiko, Italien, Bahamas, Tyskland, Rumänien, Ryssland.

Nu är hon på turné i Sverige

13 mars i Knivsta (CIK), 14 mars Österbybruk (Österbybruks Herrgård), 15 mars Rasbokils kyrka, 17 mars Uppsala (Norrlands nation), 18 mars Stockholm (Stallet), 19 mars Kungsbacka teater, 21 mars vid Sundsvalls Gitarrfestival.

Turnén är ett samarbete med Uppsala Internationella Gitarrfestival och lokala arrangörer med stöd av Spanska ambassaden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.