I en närmast amper replik svarar nu Musik i Dalarna på de senaste spekulationerna om den nedläggningsdrabbade musikfestivalen Vinterfest i Mora, Älvdalen och Orsa.

För några dagar sedan sas det i SVT Nyheter Dalarna att en privatperson skulle träda in och få festivalen att fortsätta från februari 2022.

– Musik i Dalarna har inga nyheter att presentera gällande en ny framtid för festivalen Vinterfest. En privatperson som stöttat festivalen de senaste åren är fortfarande intresserad av att bidra om vi ser att förutsättningarna finns för att starta något nytt.

– Men vägen dit är lång och Musik i Dalarna presenterar själva nyheter när vi är klara för det. Vinterfest har varit en fin festival och vi tackar för alla positiva reaktioner på inslaget i SVTs lokala nyhetssändning.

Festivalen Vinterfest startade vintern 2006 på initiativ av dåvarande musikchefen i Dalarna, Karin Switz. De första tio åren var klarinettisten Martin Fröst konstnärlig ledare, de fyra åren därefter var pianisten Vikingur Ólafson konstnärligt ansvarig.

I januari 2020 meddelade Musik Dalarna att festivalen skulle läggas ned.


Bilden överst: Karin Holdar, musikchef för Musik i Dalarna
.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.