Växjö-baserade orkestern Musica Vitae är inne på sitt 40:e verksamhetsår, vilket naturligtvis uppmärksammas under säsongens konserter.

Närmast blir det med ett verk skrivet av trombonisten, dirigenten och kompositören Christian Lindberg: uruppförande av Musica Vitae för trombon och stråkar den 27 februari i i Osby kyrka.

Christian Lindberg fick sitt stora genombrott för trettio år sedan, då han som trombonsolist framförde Jan Sandströms Motorcykelkonsert (iförd rött skinnställ). Sedan dess har han uruppfört inte mindre än 300 verk med sin trombon.

Idag är Lindberg en musikalisk superstjärna som turnerar över hela världen. I den internationella facktidskriften Brass Bulletin blev han framröstad som en av 1900-talets störste blåsare, tillsammans med bland andra Miles Davis och Louis Armstrong.

I orkesterns konsertprogram finns även en konsert för alttrombon av Lindberg, Ero Arctica, liksom musik av Jean Sibelius, Impromptu för stråkar och Konsert för stråkar av polska tonsättaren Grażyna Bacewicz samt Georg Philip Telemanns svit Don Quixote.

Turné i Sydsverige

Lindberg och Musica Vitae ger det här programmet på fyra platser i södra Sverige. Den 27 februari i Osby kyrka, den 28 februari i Växjö Konserthus, den 29 februari i Tingsryd samt den 1 mars i Malmö Palladium.

Foto: Mats Bäcker

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.