Den som tänker ’tidlös orkestermusik’ och associerar till Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms et consortes är helt fel ute.

I varje fall om man får tro det konsertprogram Göteborg Wind Orchestra presentar vid en konsert den 23 januari.

Sedan flera år tillbaka har orkestern olika samarbeten med Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet. Ett av dessa är när vi tillsammans med musikstuderande bildar en stor symfonisk blåsorkester.

Konserten Tidlös orkestermusik i Sjöströmsalen, Högskolan för scen och musik i Göteborg, presenterar mestadels idel nu levande kompositörer, många med erfarenhet av filmmusik.

Den danska dirigenten Susanne Vibæck Svanekier har tillsammans med orkestern valt en repertoar som möjligen i en framtid kan visa sig vara tidlös. Men om det kan ingen sia.

Vad sägs om detta program?

Michael Markowskij (f. 1986) – Joyride

Frank Ticheli (f. 1958) – Angels in the architecture

Leonard Bernstein (1918–1990) – Symphonic Dances ur West side story

Samuel Hazo (1966) – Arabesque

John Williams (f. 1932) – Superman

Jerry Goldsmith (1929–2004) – Masada

John WilliamsSchindler’s List

John WilliamsRaiders march från Indiana Jones 

Susanne Vibæk Svanekier har magisterexamen i musikledning från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hon är från början trumpetare och studerade vid Musikhögskolan i Göteborg. 2017 anställdes hon som första kvinnliga dirigent i det danska försvaret vid Slesvigske Musikkorps som är en av Danmarks tre professionella militära musikkårer.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.