The Real Group Lab är ett nytt koncept som sägs vilja förändra synen på hur vi sjunger i grupp och samtidigt inspirera till en medvetenhet om individens ansvar, både musikaliskt och socialt.

Stort fokus ligger på lekfullt och intuitivt skapande och samarbete kring rytm, harmoni och melodi. ”Roterat musikaliskt initiativ är ett konkret exempel på hur nya sätt att sjunga kan inspirera till nya sätt att se på hur individen kan ta ansvar i sin relation till gruppen och till omgivningen”.

Den 25 januari 2020 är det världspremiär i Umeå, på Folkets Hus och Bildmuseet, för det nya konceptet The Real Group Lab.

Genom interaktiva workshops och nya metoder får deltagare utforska och utveckla den kreativitet som finns hos varje unik individ och konstellation av människor. Tillsammans med deltagarna utforskar de även kulturens betydelse för att skapa en rättvis, hållbar och fredlig värld.

– Deltagarna lär sig att sjunga så att det svänger på riktigt, vilket ger ökat självförtroende, trygghet i gruppen och social träning som också ger en intuitiv upplevelse av hur en bättre värld skulle kunna se ut, i smått och stort, menar Peder Karlsson.

Medskapande sång

Peder Karlsson, en av grundarna till sånggruppen The Real Group, har i drygt 30 år varit yrkesverksam som sångare, artist och konstnärlig ledare i olika sammanhang. Sedan fem år tillbaka är Peder professor i innovativ körledning i Danmark vid Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus och Aalborg.

Efter att ha rest runt hela världen med att konsertera och undervisa, fokuserar Peder idag på att utbilda körledare och körsångare i medskapande sång. Under åren har han sett att det generellt saknas en förståelse inom den europeiska körkulturen för individuella körsångares roll när det gäller hur både klang och rytm skapas som en helhet.

The Real Group Lab är ett initiativ av Peder Karlsson, Katarina Henryson och Morten Vinther.


Mer info ›


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.