Det senaste året har Lunds Studentsångare arbetat tillsammans med en handfull projektdirigenter. Samtidigt har kören sökt efter en ny ordinarie dirigent och nu har kören skrivit på ett avtal med Christian Schultze. Christian arbetar till vardags som organist och körledare i Johanneskyrkan i Malmö.

Christian Schultze började med kördirigering redan som 19-åring. Efter kyrkomusikerutbildning på Musikhögskolan i Malmö fortsatte han arbeta med körer i Gustav Adolfs församling Borås och domkyrkan i Linköping innan han fick anställning som organist i Kvistofta pastorat 1995. Efter 14 år tog han sig vidare till Johanneskyrkan i Malmö där han fortfarande idag jobbar med musikverksamheten. Christian undervisar även på Musikhögskolan i Malmö som lärare i orgelspel och kördirigering för blivande kantorer.

Efter julkonserter sätter repetitionsarbetet igång för Lunds Studentsångare inför vårens stora orkesterproduktion, operaoratoriet Oedipus Rex av Igor Stravinsky.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.