Precis som tidigare år är evenemanget Folk och Kultur sparsmakat med innehåll om den svenska konstmusiken. Detta trots att Regional Musik i Sverige är en av arrangörerna; de andra är Länsteatrarna i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd.

Folk och Kultur vill vara den nationella samlingsplatsen för kulturpolitik i Sverige och Norden, ett slags kulturens Almedalen. Den 5 – 8 februari 2020 hålls konventet, som tidigare år, i Eskilstuna. Förra året hade konventet cirka 3,000 deltagare.

Ämnesområdena är så många, så det är förståeligt om musiken inte fick plats – Barn och unga, Demokrati/Jämställdhet, Digitalisering, Film, Folkbildning, Forskning, Hälsa, Integration/Inkludering, Kulturarv, Miljö/Hållbarhet, Näringsliv, Publikutveckling och Regionalt. 

Regional kulturpolitik – finansiering

Bland de 126 programpunkterna handlar många om den regionala kulturpolitiken, om bristen på finansiering och ur perspektivet urbanisering. 

Folk och Kultur och Nätverkstan redovisar sin överblick på hur förutsättningarna för att bedriva kulturpolitik har förändrats; en överblick efter att ha genomfört kulturpolitiska samtal i 17 av Sveriges 21 regioner. 

Sveriges museer spinner vidare på urbaniseringen: Vad händer med museernas bidrag till lokalsamhället när kunskapsunderlaget inte fylls på? Hur ska framtida museer spegla vår tid om samlingen inte är aktiv? Ingår också i temat Kulturpolitik.

Kisam är föreningen som utbildar ledare ur det som ibland benämns som den förlorade generationen invandrarkvinnor. Konsten och kulturen är grunden i arbetet och nu tar de nästa steg i utvecklingen genom att utbilda 20 ledare för Världens mammor, men även ledare för att fler röster ska kunna ingå i samhällsutvecklingen. Ingår i temat Integration/inkludering.

Nordisk Kulturkontakt medverkar med ett samtal om vilka allianser som behöver etableras för att säkra inte bara konstens handlingsutrymme, utan allas demokratiska rättigheter. 


Mer info ›


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.